Καλάθι  (0)

Γυναικεία Παπούτσια για Τρέξιμο Μίνιμαλ

Sale
New

Μινιμαλιστικά παπούτσια για τρέξιμο – τι είναι αυτά τα παπούτσια και που χρησιμοποιούνται

Οι άνθρωποι τρέχουν από τότε που υπάρχει το ανθρώπινο είδος, πολύ πριν να εφευρεθούν τα παπούτσια για τρέξιμο και το ερώτημα που γεννάται είναι: γιατί δεν υπέφεραν από τραυματισμούς τρέχοντας ξυπόλυτοι; Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι η ανατομική κατασκευή του ανθρώπινου είδους επιτρέπει το τρέξιμο χωρίς παπούτσια ή με ελάχιστη προστασία, όταν το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος με το μετατάρσιο ή με την καμάρα και όχι με την φτέρνα όπως συνήθως συμβαίνει με τα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια που προσφέρουν προστασία από τους κραδασμούς. Αυτό επιφέρει κάποια πλεονεκτήματα και πολλοί δρομείς στρέφονται προς τα μινιμαλιστικά παπούτσια για τρέξιμο. Για να δώσουμε έναν ορισμό, μινιμαλιστικά παπούτσια θεωρούνται όσα δεν έχουν υπερυψωμένη φτέρνα, σκληρή σόλα και στήριξη της καμάρας. Υπάρχουν διάφορα είδη μινιμαλιστικών παπουτσιών και για να πλησιάσουν το ξυπόλητο τρέξιμο των προγόνων μας κάποιες αθλήτριες επιλέγουν παπούτσια – γάντια με ελάχιστη προστασία. Αν θέλετε ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία ή πρόσθετη πρόσφυση, μπορείτε να επιλέξετε επίπεδα παπούτσια τρεξίματος.

Μινιμαλιστικά παπούτσια τρεξίματος – δείτε τα δημοφιλή παπούτσια Vibram Fivefingers στο epapoutsia.gr

Η εταιρεία Vibram είναι από τις πρώτες που αξιολόγησαν αυτήν τη νέα τάση στο τρέξιμο και σχεδίασε τα μινιμαλιστικά παπούτσια τρεξίματος Fivefingers. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία τους ήταν να μπορούν να κινούνται τα πέντε δάχτυλα ανεξάρτητα, κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο. Η σόλα των παπουτσιών Fivefingers είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό ελαστικό για να προσφέρει προστασία από τις πέτρες και τις μυτερές προεξοχές, αλλά όχι απόσβεση, παρέχοντας παράλληλα κορυφαία πρόσφυση στο έδαφος. Στην ιστοσελίδα αλλά και στην εφαρμογή για κινητά epapoutsia.gr θα μπορέσετε να δείτε γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια Vibram Fivefingers και να τα παραγγείλετε με μια απλή διαδικασία. Τα μεταφορικά είναι δωρεάν και έχετε δικαίωμα επιστροφής εντός 100 ημερών, εάν το θελήσετε.

Γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια – είναι σημαντική η σωστή επιλογή τους

Τα συμπεράσματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Medicine and Science in Sports and Exercise» δείχνουν πως το μέγεθος και η δύναμη των μυών του ποδιού αυξάνονται μετά από οκτώ εβδομάδες χρήσης μινιμαλιστικών παπουτσιών. Αυτό συμβαίνει επειδή η αφαίρεση του μαξιλαριού που στηρίζει την καμάρα κάνει τους μυς του ποδιού να δουλέψουν σκληρότερα. Είναι σημαντικό όμως να διαλέξετε παπούτσια στο κατάλληλο μέγεθος που να εφαρμόζουν κυριολεκτικά σαν γάντι, για να επωφεληθείτε των πλεονεκτημάτων αυτού του διαφορετικού τρόπου τρεξίματος

Γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια για τρέξιμο – Συχνές ερωτήσεις

Γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια για τρέξιμο – πώς θα τα συνηθίσετε;

Το να φοράτε μινιμαλιστικά παπούτσια τρεξίματος δεν είναι το ίδιο με το να είστε ξυπόλυτοι, όμως η μηχανική της κίνησης είναι παρόμοια και πολύ διαφορετική από την κίνηση με αθλητικά παπούτσια. Η εμπειρία του τρεξίματος με μινιμαλιστικά παπούτσια δεν ταιριάζει σε όλες τις αθλήτριες. Αν έχετε πειστεί για τα πλεονεκτήματά τους και θέλετε να το δοκιμάσετε, η καλύτερη συμβουλή είναι να περπατήσετε πριν τρέξετε, ώστε να προσαρμοστεί σταδιακά το σώμα σας και ο εγκέφαλός σας στις νέες συνθήκες.

Γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια για τρέξιμο – από πού θα τα αγοράσετε;

Θα βρείτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα σε γυναικεία μινιμαλιστικά παπούτσια από τη Vibram Fivefingers και άλλες εταιρείες στο epapoutsia.gr. Με το application esize.me θα προσδιορίσετε ακριβώς το μέγεθος των ποδιών σας με σάρωση 2D, για να βρείτε το ακριβές σας νούμερο.

Πάνω
«
»